Skalní Kocour 2011 aneb sezona začala

03.04.2011 21:18

 Ano vážení 1. duben se přiblížil velmi rychle a sním přišla k nám i osvědčená soutěž pro Kocoury a Kočky. Pravidla zůstávají stejná jako loni pouze s jednou malou změnou, a to, že povinnou věží letos byl stanoven Kapelník ve Skaláku. Netýká se starších 50 let  a jakoukoli cestou. Doufám opět ve vyrovnaná klání a mnoho lezčíků ve skalách a také spousty pěkných výstupů. Jen podotýkám, že loňský nultý ročník vyhrál Aleš Jonáš s 1024 body, druhý jsem byl já 957,5 bodu a třetí David Laušman něco kolem 800 bodů.

   Nicméně já jsem se první dubnový víkend neflákal a poctivě začal sbírat bodíky. A odstartoval jsem rovnou v oblasti nejvyhlášenější, Labáčku. Za sobotu a neděli mám celkem 63 bodů. V sobotu vyrazili jsme s Patrikem na pravý břeh a zalezli jsme si parádně. Já byl sice teprve podruhé venku, ovšem stoupalo se mi báječně. Po devíti letech zopakoval jsem si jednu z vůbec nejhezčích cest oblasti Zemi žen RP VIIIa na Španělskou botu, Patrik pak dal ještě vedle Arénu VIIc. A už se bodíčky hrnuly. Po tomto poodešli jsme dál směrem k Vojtěchovi, konkrétně na Mudrce, tady jsem si vyšplhal stěnovou věc přes 4k Rašení jara VIIIa. Na vršku jsem měl pěkně nateklé horní údy. Na konec Patrik vybral nádhernou stěnu na Maják jménem Ó sole mio VIIIc. Zde musel jsem svým unaveným ručičkám nechat odpočinout u kruhu, ovšem parádní věc, vskutku. K 5.bh se jde po velkých chytech, ty se dále zmenší, stále jsou ale ostré a terén se dosti zakloní. Přes další 4bh se člověk dostane i přes další převis a potom nastane teprve to pravé labské peklíčko v podobě vypečeného rajbáku přes další 2bh. Takže zkráceně, jednoduše, když si lezec myslí, že má to podstatné za sebou, přijde studená sprcha v podobě hladkých chytů a stupů.

   V neděli vyrazili jsme pro změnu už i s rodinami do Tisé, jedné z mála pískařských oblastí, kde se dá rozumně dorazit i s dětmi. Po ránu opilci ještě vyspávali, a my tedy mohli rovnou na Vyhlídku. Po třech sudech VI, Hřbitovní kvítí VIIb, RP VIIc, Stínová hrana VI, a za Patrikem Jim Beam party VIIIc, RP IX na Herkula a Requiem VIIIc, RP IX na Urakovu hlavu, tady mj. Hore zdar. To mě úplně stačilo, bříška prstů totálně oddělaná a pacičky mě moc bolely i tak. Následovalo stylové rozloučení s Tisou v Refugiu. Tzn. bratru dobrých 63 bodů.

                                                                      Hlucháč.

Zpět