31. běh do příhrazských schodů slovem i obrazem

01.06.2009 20:30

Jak začít?

Víte, kolik závodníků a závodnic letos změřilo síly v běhu do příhrazských schodů?
....slunečné počasí letos přilákalo celkem 76 závodníků a závodnic ve věku 1 až 53 let, aby se na čtyřsetmetrové trase s převýšením 86 metrů utkali o vítězství. Průměrbý čas všech účastníků byl 5 min a 32,3 sec.
Nejlepší výkon v kategorii mužů podal Vojtěch Pelant v čase 2.43,8. Rekord trati, magických 2:21,2 tak dlouhá léta odolává.
Nejlepší ženský výkon předvedla Kristina Holasová v čase 4:34,2. V historii závodu není evidována žádná žena, která by trať zaběhla v čase pod tři minuty! Dámy, pokud se na to cítíte, čeká vás speciální cena! Nezapomeňte na další ročník, který se poběží 24. 4. 2010.

Ten, kdo to kdy běžel mi dá za pravdu, že to není žádný med. Tma před očima a pocit na zvacení doprovází téměř každého závodníka již od poloviny různě se zvedajících schodů. Velmi zajímavé to mají především předškolní účastníci....schody jsou obvykle vyšší, než oni samotní, a to se potom maminky a tatínkové musí hodně snažit. :-)

Spodní úsek - foto z brigády.

Začátkem závodu provází každého závodníka drobná nervozita...možná z toho neznáma, co příjde ... nebo právě naopak, protože ví, co přijde!
Každý je proto rád za rozptýlení - výborné hlášky téměř místního borce "Košana" Jiřího Koška, který baví nejen závodníky, ale i ostatní přihlížející.
Možná i díky "nepovolenému" dopingu získává Košan první místo (od konce) a možnost povstat na židli s pomyslnou jedničkou.

"První" místo (od konce) Jíří Košek

Nemá smysl sáhodlouze rozebírat pocity účástníků tohoto extrmémního závodu...přijďte si to za rok zkusit sami a uvidíte!
Poběží se už 32. ročník v jubilejním roce 2010.

Za celý oddíl HO MH děkujeme všem účatníkúm a sponzorům a těšíme se na příští rok!

Sponzoři:
Apex Computer, s.r.o.
HUDYsport a.s. - pobočka Mladá Boleslav
Mammut Base Camp Příšovice
ČEZ Distribuce a.s.
Cykloservis K+K
Dino Toys, s.r.o.
ASA Turnov
a panu hospodskému z restaurace Pod Kaštany za vzornou obsluhu.
 


 

 

Zpět