MHFF Teplice nad Metují 2011

29.08.2011 10:24

  Poprvé absolvoval jsem celý čtyřdenní festival horolezeckých filmů v Teplicích n. M. od čtvrtka do neděle. A můžu říct, že jsme si ho užili do sytosti. Navíc jsme měli v soutěži o nejlepší film své želízko. Nakonec retro dokument Tenkrát v Ráji získal ,Ccenu diváků! Život ve městečku tepal svým charakteristickým festivalovým životem, všude se korzovalo, promítalo, prodávalo, kupovalo výhodné vybavení do hor, popíjelo, lezlo, chodilo po slackline, bouldrovalo, atd., atd... Letos díky velmi teplému počasí i koupalo. Čtvrteční poklidný večer byl v pátek vystřídán již opravdovým mumrajem dalších návštěvníků a atmosféra houstla. Spousta filmů na programu nabízela velký výběr a nebylo možno a ani jsme nechtěli všechny filmy stihnout. Náš film byl naplánován  na pátek 14,00 do školy a 22,00 v sobotu do kina. Vzhledem k až nesnesitelnému vedru byly hlavně ve škole přes den vskutku nedůstojné podmínky ke koukání. Jeden větrák nestačil rozhánět vydýchaný vzduch a dusno. I přesto náš film byl navštíven téměř plným sálem. Tentýž večer měl jsem v úmyslu zhlédnout ještě ve 22,00 ve škole lákavý film Stopy písku o morálových aspektech pískovcového lezení, který zářil velkými jmény jako Slanina, Prcas, Cikán, atd. Ani jsem se raději po předchozím avízu nedostavil ke škole, kde už asi půl hodiny před projekcí se údajně mačkaly masy nedočkavců. Tzn. vyprodáno až po strop. Šance na úspěch našeho filmu se touto zkušeností výrazně zmenšily. A začal jsem nadávat na nevýhodné promítací časy našeho filmu. Nicméně v sobotu večer už kino na náš film praskalo ve švech, ovšem přijetí bylo vlažné. O to více jsme byli překvapeni Cenou diváků. Nádhera a díky všem zúčastněným aktérům.

  Jinak v pátek jsme celkem významně poseděli v občerstvení u teplických hasičů před kostelem. V sobotu odpoledne zajeli jsme s Jendou Tomanem na Ostaš na lezení, mj. výborné pro mě nové terény s tvrdým materiálem a hezky odjištěny.

 V neděli v parku proběhlo finále bouldrových závodů které svou účastí  obohatil hlavní host festivalu, španělský lezec Daniel Andrada. Atmosféra tam byla parádní a diváci hecovali všechny zúčastněné k maximálním výkonům.

  Kdo nebyl letos na fesťáku, může jenom litovat.

                                                                                                                           Hore zdar Hlucháč.

Zpět