Rasovina - 11. ročník

05.08.2013 19:28

  Takže pro letošek je tradiční srpnová Rasovina již opět minulostí. Tentokráte si zkousli své tvrdé sousto samozřejmě všichni zúčastnění jako vždy, ovšem vskutku nadprůměrně vysoké teploty doložily název závodu vrchovatě. V cíli každé disciplíny byl každý na pokraji kolapsu, totálně mokrý, dehydrovaný, ale samozřejmě šťastný, že již dále nemusí. Navíc okolo stojící kolegové, kteří teprve čekali na svou šanci, tiše záviděli.

  11. ročník provázela menší účast týmů, pouze 22. Tím pádem i naše umístění se úměrně vylepšilo na historicky nejlepší 7.místo. Náš tým ČBČ ve složení Tománek - plavání, Dušan Jaroš s Pepou Tvrzníkem - loď, Špetla - kolo, Láďa Lacina - běh a já - sjezd do toho šlapal samozřejmě ze všech sil, avšak byli na trati jako každoročně i lepší. Po plavání jsme byli 10., po lodi 9., Špetla dojel ve skupince od 8. do 12. místa, Láďa mi skvěle předával na 8. pozici a já díky defektu jezdce přede mnou těsně před cílem dojel jsem na skvělém 7. místě. Letošní podmínky daly se s trochou nadsázky přirovnat ke slavné Crocodile Trophy v Austrálii. N trať sjezdu. jež trvá něco málo přes dvacet minut nevzal jsem si kvůli odlehčení ani žádnou lahev s pitím. V horkém a vyprahlém lese se ovšem málem pokoušely mrákoty, suché patro v puse si žádalo vláhu. Přes sebou jsem tak viděl pouze cílovou rovinku a za ní orosený půllitr. Toho jsem se nakonec zaslouženě dočkal.

  Po vyhlášení výsledků následovalo tradiční posezení a poklábosení v kruhu spolubojovníků i soupeřů. Dojmů z trati bylo pochopitelně mnoho. Akorát na nové fialové tričko s emblémem Rasoviny bylo jaksi horko.

                                                                                                                          Servus Hlucháč.

Zpět